Gör din idé till succé – innan du ångrar dig

 

Välvilja och snällhet är fantastiska egenskaper, genom dessa kan vi stärka och peppa andra! Men vi får inte glömma oss själva, vi behöver förstå att det är lika viktigt att vända välviljan mot oss själva och bry  oss om de drömmar som finns inom oss.

Jag finner inspiration i princip överallt, just rubriken till detta inlägg inspirerades av Bonniers chefredaktör Frida Boisen och hennes bok digital succé.

Oavsett vad jag föreläser om är jag noga med att visa min publik hur allt i grunden handlar om vilket beteende vi har mot andra och oss själva. När jag föreläser om personlig utveckling talar jag om hur grunden för att vi skapar oss förmågan att nå våra mål handlar om att leva i en balans mellan att ge av oss själva till andra när vi kan och bry oss om det som vi längtar efter inombords. Att vända välviljan mot oss själva och omge oss med de som stötar oss.

Jag möter alltför många människor som säger ”vad du gör mycket saker”, ”åh vad avundsjuk jag blir” eller ”tänk om jag också fick den där chansen”

Eminem hade mycket rätt i loose yourself men han felade på en sak, vi ges inte möjligheter, vi skapar dem.

När vi bryr oss om oss själva  tillräkligt mycket så skapar vi attityden att ta oss dit vi vill. Att lösa de hinder som finns framför oss.

Yes, jag hör er… jag hör er som vill invända, som blir provocerade eller som tänker att ”han har ju fått allt, vad vet han”…

Allt jag har i mitt liv är saker jag skapat åt mig själv. Jag hade inga vänner när jag var yngre, inget jobb jag brann för och en dröm om att bo och resa utomlands. Jag funderade ofta hur mitt liv skulle se ut om tio år. Nu har det gått tio år och jag har nu skapat det liv jag vill ha med fantastiska vänner, ett jobb jag brinner för och bott i Italien, Kanada och reser nu i Sydostasien

”Jag är 45 år utan utbildning vilken jävla chans tror du jag har?”

”Jag har haft för svårt uppväxt och hållits tillbaka”

”Det är för svårt för mig”

Jag förstår varför du behöver säga ifrån. Jag förstår varför du blir provocerad när du hör mig fråga ”bryr du dig om det som är viktigt för dig?”

Du står ju inför valet av att bekvämt stå kvar på den missnöjda plats du är på eller ta tag i det jobbiga och kämpa och då höra att du ska göra det där jobbiga!
Man blir ju lack för mindre… eller hur?

Jag vet att du bry dig om det som är viktigt för dig. Egentligen…
Men du kommer aldrig bry dig tillräckligt för att kunna säga att du har attityden att uppfylla dina drömmar om du låter ursäkter stoppa dig. Även om det känns hopplöst kan du lösa allt! Hindren finns bara i ditt huvud, varje problem har en lösning. Du behöver bara göra det enklare för dig och inte enbart se målet (även om du dagligen ska påminna dig om slutmålet) utan se vart du behöver börja.

Sen ju svårare du gjort det för dig (skippat skolan tex) desto hårdare får du kämpa. Det är verkligheten! Men det kommer ändå alltid gå, så länge du har attityden och fortsätter kämpa.

Varje gång du får en idé som du vill genomföra men samtidigt ett hugg i magen eller en röst som säger ”det går inte”.

Fråga dig själv, hur viktigt är det här för mig?

Du kommer se svaret framför dig när du sen blundar. Ser du dig själv i drömmen?

Bra, då tar vi ett steg i taget. Du kommer kanske inte uppfylla drömmen imorgon. Men du kan börja jobba mot drömmen idag. Bryt ned drömmen i delmål och ta en sak i taget. Oavsett om du ska söka ett jobb som känns oövervinneligt att få, börja skriv det personliga brevet dit. Mitt under skrivandet så kommer en röst säga ”du har skrivit tre rader du förtjänar lite vila”. Lyssna inte på den rösten! Gör rätt från början, gör klart och skicka brevet. Sen kan du vila. Din attityd ska du använda varje gång du hör en negativ röst i ditt huvud som vill stoppa dig eller som vill att du ska skjuta upp dina drömmar, låt attityden styrka dig till att fortsätta kämpa trots klumpen i magen och att du göra klart och nå 100% istället för att stanna på bekväma 80… då kommer du tillslut ha sökt jobbet, bokat resan eller stått och talat framför 200 personer.

Så låt mig ge dig tre tips på hur du kan göra för att nå dit du vill nå.

  1. Börja med din idé, skriv ned den eller förvara den där du dagligen påminner dig om den. Om du verkligen bryr dig om dig själv tillräckligt mycket kommer attityden. Använd sen bränslet som kommer från hungern att nå dit du vill och elda på din attityd och inställning.
  2. Planera hur du når dit och sätt delmål. Detta är otroligt viktigt för att målet inte ska kännas övermäktigt. Är din dröm att bli artist ska du alltid fantisera om slutsålda arenor men nästa delmål ska vara att finna en agent eller ta sånglektioner.
  3. Prioritera drömmen varje dag och acceptera inga ursäkter från dig själv eller andra! Du ska varje dag sträva efter att slutföra nästa delmål. Varje dag, tills du nått dit du vill nå. Backa inte när det blir jobbigt för varje steg du tar blir det lättare. Fira varje färdigt delmål och omge dig bara med de som stötar dig, negativa människor hör inte hemma i ditt liv, du förtjänar bara det bästa!

Börja med att bry dig om dig själv, fortsätt fast det är jobbigt. Jag lovar, det som i början är jobbigt leder till något bra.

🙂