Teamwork make dreamwork!

Svenska landslaget gjorde igår det ”omöjliga” möjligt. U21 laget gjorde detsamma 2015 och tog EM guld.

Båda gångerna är det i princip samma citat som förekommit när reportrarna frågat vad som ligger till grund för framgångssagan.

”Det här jävla laget alltså, det här grabbarna”.

Guidetti sa igår ”det är allt från kock, spelare, manager, tränare och fans som gjort detta möjligt, vi har alla dragit åt samma håll”.

Det har i intervjuer från spelare och tränare pratas om värmen mellan alla inblandade, alla stöttar varandra i med och motgångar och man har byggt upp en gemenskap på och utanför planen. Alla accepterar, respekterar och har förståelse för varandras olikheter och använder varandras olika förmågor och skickligheter.

Landslaget genomsyras verkligen av människor som visar varandra välvilja och snällhet.

Dem gjorde det ”omöjliga” möjligt, de nådde drömmen som ett lag.

Teamwork made dreamwork – allt med välvilja som grund för framgången. Vi kan alla lära oss något av detta.

Som ledare är detta ett praktexempel på hur vi genom att visa välvilja och godhet skapar den rätta attityden hos människor, stärker och svetsar samman vårt team.  Stefan Einhorn (professor i etik vid karolinska institutet) har bevisat att snällhet är grunden för ökad prestation (skapandet av rätt attityd och inställning) och det kan ju knappast förnekas att varenda jäkel i landslaget hade attityden och inställningen att ta sig till VM! Tack vare en ledare som med välvilja och människorna i fokus skapade optimal prestation och fick ut den fulla potentialen i sitt lag och nådde drömmen.

Som kollegor och medarbetare är detta ett praktexempel på hur välvilja, respekt och förståelse för varandra som grund är det som skapar sammanhållning, gemenskap och ökar våra möjligheter till samarbete. Kombinerat med att vi även på detta sätt skapar den rätta attityden hos oss själva och varandra blir vårt teamwork till dreamwork!

Filip