Tiotusentals har redan sett honom. 

Boka Filip Reineby till ert nästa event.

Follow your dreams

Från noll till tiotusentals följare på världens största affärsplattform och med ett driv som gjort honom till finalist i #unionenpitch2017 och utsedd till en av årets unga entreprenörs 2019 får ni i denna föreläsning ta del av Filips resa om hur han mot stora odds nådde framgång genom att vända sin största nackdel till sin främsta fördel. Med sin fleråriga erfarenhet av att ta sig an utmaningar delar Filip i denna föreläsning med sig av sina bästa råd för hur alla som vill förverkliga sina drömmar och nå framgång. 

Urval innehåll:

– Så hittar du din passion. 

– Ta första stegen mot drömmen.

– Hantera hinder och motgångar.

– Se dina fördelar framför dina begränsningar.

– Bli vän med hela världen; bygg ett nätverk som ger dig oanade möjligheter.
Konsten att våga tala inför andra

 

 

 

 – ”Ingen har förändrat världen till det bättre, genom att vara tyst” 

Pga sin neuromotoriska funktionsnedsättning kunde Filip levt ett liv begränsad av sin egen röst. Istället valde han att kombinera erfarenheterna av sin stamning med retoriska kunskaper och hittills hjälpt både hela företag, studenter och ungdomar att våga ta plats, göra sin röst hörd och bemästra konsten att våga tala inför andra.

Det finns få kommunikativa utmaningar som är så avgörande för vår karriär och personliga utveckling – som när vi ska tala inför andra. Men ändå skulle majoriteten av oss säga nej när vi ges chansen.

I denna föreläsning får ni ta del av mental rådgivning och konkreta tal – och presentationstekniker för att hantera nervositet, röst och kroppsspråk för att optimera ditt framförande.

Urval innehåll

– Psykologin bakom din nervositet och hur du hanterar den.

– Mental rådgivning för hur ser bortom dina begränsningar och tränar upp ditt mod att ta plats och göra din röst hörd.

– Unika och konkreta tal och presentationstekniker som optimerar alla dina presentationer.

Tillägg vid förfrågan : 

– Formeln för en optimal tio sekunders pitch.

– Storytelling, din historia är ditt starkaste budskap.

The modern evolution of kindness

”The way you communicate is either lifesaving or life-taking”

Att våga trotsa sin stamning och bli föreläsare började för Filip med en enkel tanke ”att detta budskap var viktigare än rädslan att tala”.

Under större delen av Filips skolgång var illvilligt beteende från andra vardag. När Filip i vuxen ålder drabbades av en psykisk ohälsa som en direkt konsekvens av andra människors tidigare beteende så blev förståelsen vikten av välvillig kommunikation och snällhet tydlig.   

 

Med målet att utmana och medvetandegöra vårt beteende och vårt sätt att kommunicera ges ni i denna föreläsningen en av det kanske viktigaste tankeställarna någonsin.

 

Med stöd i den senaste forskningen ges ni insikten i hur snällhet är den egenskap som får oss att må, samarbeta och prestera som bäst.

Filip delar med sig av sin personliga historia och bevisar hur snällhet och rätt attityd skapar välmående och framgång hos både skolor och företag.

Under denna föreläsning blir invändningar och fördomar om snällhet till hur det är grundförutsättningen för att skapa mer välmående och högpresterande skol- och arbetskultur.

Urval innehåll

– Psykologin till hur snällhet är människans viktigaste egenskap.

– Konsekvenserna av hur vi kommunicerar. 

– Grunden till elakhet och dålig attityd, och vägen till förändring.

– Snällhet, nyckeln till framgångsrik skolmiljö och arbetsplatskultur.

Välvilligt ledarskap

”Din framgång som ledare ligger i hur du får dina medarbetare att känna”.

Det senaste studierna inom vad som skapar framgångsrika företag definieras av Harvardprofessorn Amy Edmonson; ”att man känner sig så trygg i gruppen att man vet att man inte riskerar att bli förödmjukad, straffad eller utslängd när man tar till orda”.

Den hemliga formeln stavades snällhet. Framgångsrika ledare är dem som kommunicerar empatiskt och uppmanar  sin arbetsplats att våga öppna upp och visa känslor.

Trots den senaste forskningen är dåliga chefer en av de främsta anledningarna till uppsägningar och att medarbetare mår dåligt på arbetsplatsen.

Vill du behålla din personal och öka deras motivation? Vill du förstå hur du bör kommunicera för att attrahera unga arbetstagare?

Här får ni praktiska kommunikativa verktyg, retoriska insikter och psykologin till hur du som ledare kommuncicerar välvilligt i ditt kommunikativa ledarskap för att få dina medarbetare att prestera, utvecklas och stanna kvar på er arbetsplats.

”I teknikens framsteg behövs de som arbetar för och med människor och vår potential, Filip är en sådan!”
– Per Holknekt

”Filip Reineby är en fantastisk föreläsare och ger en ny vinkel till retorik. Han tar gårdagens kunskap och förmedlar det med morgondagens efterfrågan”

”Jag själv har varit och lyssnat på en massa föreläsningar om retorik och att hålla tal, men din föreläsning var den bästa jag varit på hittills! Du gav en ny vinkel till det hela och gjorde det hela fantastik givande och intressant!”
– Södertörns Högskolas förenade ekonomer

”Filips föreläsning om vikten av välvilja borde vara obligatorisk för alla! Tack Filip för din mycket inspirerande föreläsning! Energin och inspiration!
- ABF

64F91078-A312-49FF-8AD1-6635477EAFB3